Beroepskeuzetest: overzicht van A tot Z

Is het een buzzword of heb je er echt wat aan? De beroepskeuzetest. Volgens de laatste metingen zijn er maar liefst 225.000 Nederlanders die iedere maand zoeken naar een beroepskeuzetest.

By Michael | Vitaliteit

Beroepskeuzetest - baan vindenDit hoge aantal werkzoekenden geeft aan dat er veel waarde gehecht wordt aan een dergelijke test. Het maken van een keuze voor jouw nieuwe beroep gaat natuurlijk niet over een nacht ijs. Om het vinden van een goede beroepskeuzetest makkelijker te maken en jou van extra informatie te voorzien, geeft dit artikel over de meest belangrijke onderwerpen bruikbare toelichting.

Want hoe goed werkt een beroepskeuzetest? Welke testen zijn er en hoe profiteer jij van het invullen van een test om jouw volgende baan mee te vinden.

Met de juiste toelichting kan jij de baan vinden en is de keuze snel gemaakt. Alle tips die ik je geef, zullen je helpen om tot een beter oordeel te komen.

Wat is een beroepskeuzetest?

Je zou denken dat de complete inhoud van een beroepskeuzetest uit de naam te halen is. In de ideale situatie, zou het een test zijn waar jij diverse vragen invult en de data die daaruit voortkomt, gebruikt kan worden om een ideaal beroep uit te draaien. Maar een beroepskeuzetest is in veel gevallen meer, maar kan ook minder zijn.

In theorie is een beroepskeuzetest een test waar op basis van diverse vragen door een algoritme bepaald wordt welke baan het best bij de door jou ingevulde antwoorden past.

Deze vragen kunnen uiteenlopen van simpele vragen over hoeveel geld je zou willen verdienen tot wat jouw sterke eigenschappen zijn. Ook komen vragen aan bod waar getracht wordt te achterhalen waar jouw interesses liggen.

Want een beroepskeuzetest kan ook gezien worden als een test voor het meten van de baan die het best bij jou past, waar ik recent ook een artikel over schreef:

Welke baan past bij mij?

beroepskeuze test doen

Mogelijke resultaten van de test

Als je een beroepskeuzetest maakt, kunnen de resultaten per test sterk verschillen. Dit komt hoofdzakelijk doordat testen verschillende vragen stellen.

Een andere reden waardoor de resultaten van beroepskeuzetesten van elkaar kunnen verschillen, heeft met het algoritme te maken. Niet ieder algoritme geeft evenveel ‘waarde’ aan bepaalde vragen.

Hierdoor kunnen testen met compleet andere resultaten komen. Er zijn voldoende voorbeelden van respondenten die bij de ene test als advies een verkoopfunctie kregen voorgeschoteld, terwijl een andere beroepskeuzetest adviseerde om in de accountancy te gaan werken. Een aanzienlijk verschil.

Het resultaat van een test moet je dus altijd nemen met een korreltje zout. Als je dit beseft, kan je vaak wel enige waarheid terugvinden in het resultaat.

De meeste testen bevelen een baan aan waar op een manier een logische verbinding is te vinden tussen bijvoorbeeld jouw eigenschappen en de functie-eisen.

Hoe werkt een beroepskeuzetest?

Je kunt een test om een beroep te vinden dat bij jou past niet blind vertrouwen. Het blijft een test dat een beperkt aantal vragen aan jou stelt. Zo zal een test altijd moeten vertrouwen dat jij op alles het perfecte antwoord geeft.

Vertekende resultaten kunnen zich al snel voortdoen wanneer jij niet zeker weet wat je op een bepaalde vraag moet antwoorden. Vooral vragen waar jij moet aangegeven hoe geïnteresseerd jij in bepaalde onderwerpen bent, kunnen het resultaat vertekenen.

Een beroepskeuzetest kan niet uit 200 vragen bestaan. Indien dat wel mogelijk zou zijn, zouden deze testen ook betere beroepsadviezen kunnen uitbrengen.

Want een beroepskeuzetest werkt op basis van de beroepsadviezen die zelf al in het algoritme verwerkt zijn. Tevens zullen de adviezen reeds gekoppeld aan bepaalde scores moeten zijn, waardoor de aanbevelingen voor een beroep per test kunnen verschillen.

Alle vragen die je invult, vertegenwoordigen vaak allemaal een andere waarde. De ene vraag wordt door de maker van de test als belangrijker gezien dan de andere vraag.

Zo zal de vraag of je wel of niet ’s nachts wilt werken belangrijker zijn dan de vraag of je een beroep zoekt dat een dertiende maand heeft.

Je merkt het al: beroepskeuzetesten zijn divers. Daarom is het relativeren van resultaten het belangrijkste wat je moet doen om te achterhalen welk beroep het best bij jou past.

Relativeren van de beroepsadviezen

Als je slim bent, maak je tenminste vijf beroepskeuzetesten. Des te meer testen je maakt, des te beter een beeld je hebt van wat er precies mogelijk is met jouw kwaliteiten.

Het doel van veel testen is namelijk om jouw kwaliteiten, zoals goede eigenschappen, te vergelijken met wat voor eisen bepaalde functies stellen.

Je moet daarom dus niet een beroepskeuzetest invullen met eigenschappen die je graag zou willen bezitten of op een manier dat er een baan wordt aanbevolen die je zelf leuk zou vinden. Om de resultaten van de beroepskeuzetesten te relativeren, moet de test eerlijk worden ingevuld.

Nadat de verschillende testen zijn ingevuld en de adviezen bekend zijn, kan jij waarschijnlijk op basis van de verschillende adviezen een rode lijn zien.

Zo zal een sociaal ingesteld persoon vaak beroepen geadviseerd krijgen in de zorg of het onderwijs.

Mensen met sterke commerciële vaardigheden en extraverte positieve eigenschappen, zullen ongetwijfeld een baan met veel sociaal contact in de commerciële sector geadviseerd krijgen.

Een test die aan een respondent met dit profiel een baan als boekhouder aanbeveelt, is een test die je kunt negeren.

Belangrijk is om een rode lijn te vinden tussen de adviezen die je gepresenteerd krijgt. Alleen dan weet je welke baan echt bij jou als persoon past.

In de praktijk brengen van het advies

Heb je een advies uit de beroepskeuzetest gekregen waar jij jezelf in kunt terugvinden? Dan is het logisch dat het vinden van een baan dat aan dit advies voldoet de volgende stap is.

Het invullen van een beroepskeuzetest was het makkelijke werk, nu moet je echt een baan gaan zoeken dat met het advies van de beroepskeuzetest overeenkomt. Dit is geen makkelijke klus, want je zal honderden vacatures moeten doorspitten om de juiste vacature te vinden.

Indien je voldoende tijd wilt uittrekken voor dit proces is het vinden van een baan die bij het advies past goed te doen.

Accepteer niet de eerste de beste vacature die je ziet maar maak een overzicht met de belangrijkste vacatures die te vergelijken zijn met het advies.

Je hoeft natuurlijk ook niet het beroepskeuzetest-advies als leidraad te nemen. Als je in de tussentijd een vacature ziet waar je ook in geïnteresseerd bent, zou niets jou in de weg moeten staan hier ook op te solliciteren.

Geen een beroepskeuzetest kan een sluitend advies geven, dus laat potentieel interessante vacatures die niet bij het advies passen niet lopen, ga op alles in!

beroepskeuzetest

Het vinden van een goede beroepskeuzetest

Er zijn meer dan vijftig soorten beroepskeuzetesten te vinden voor het maken van een beroepskeuze. Globaal bekeken, voldoen veel testen niet aan de kwaliteitsnormen.

Testen waar je wel redelijk op kunt vertrouwen, zijn de testen van 123test en Qtest. Ook kunnen de beroepskeuzetesten van Intermediair en Carrieretijger worden aangeraden indien je van plan bent om meerdere testen te maken, wat ik ter harte aanbeveel.

Maak diverse testen en bepaal zelf wat je met het resultaat doet. Het is en blijft een advies voor een beroep, het moet niet de keuze voor jou maken wat jouw volgende baan wordt.

Waarom jij een beroepskeuzetest moet maken

Nu je weet wat een beroepskeuzetest is, hoe de test is opgebouwd, de werking van de test en je weet waar je goede testen kunt vinden, is het tijd om de test te gaan maken.

Als je nog twijfelt of zo’n beroepskeuze onderzoek wel iets voor jou is, moet je simpelweg niet aarzelen. Je hebt niets te verliezen door een beroepskeuzetest te maken, behalve wat tijd natuurlijk.

Een gemiddelde test neem tien minuten in beslag, wat betekent dat je vijf testen met gemak binnen een uur kunt maken. Deze testen kunnen jou allemaal een bijzonder handig advies geven voor een beroep dat bij jou past. Stel je voor dat er een beroepsadvies gepresenteerd wordt waar je zelf nooit aan had gedacht!

Je kunt daarom maar beter wel een beroepskeuzetest maken dan niet. De onderzoeken zijn gratis en geven je informatie waar je bij een professional voor moet betalen. Waar een carrièrecoach al snel een euro of vijfhonderd kost, maak je met deze testen geen kosten.

Meer informatie?

Wil je meer weten over beroepskeuzetesten, adviezen voor het vinden van een baan of tips om jouw cv te boosten? Dan kan je elders op deze website tal van artikelen vinden waarin jij ontdekt hoe jij je op deze punten kunt verbeteren.

Ook lees je de ervaringen van andere werkzoekenden en zijn er informatieve artikelen te vinden over alles wat met de arbeidsmarkt in Nederland te maken heeft. Kortom, dit is de plek voor alles wat met werk te maken heeft.

eCursus Vind Je Ideale Baan helpt je op weg

Ok, je hebt kunnen lezen over het doen van een beroepskeuzetest. Dat is een methode die je zeker kan helpen in jouw zoektocht naar JOUW baan.

Een andere methode die ik je wil aanbevelen is de eCursus vind je ideale baan. Dit is een laagdrempelige en voordelige methode die slechts één doel heeft: jou helpen inzichten te krijgen. Inzichten die jou helpen jouw droombaan te vinden.

Wat is jouw talent? Wat is jouw passie?

Deze eCursus heeft mij geholpen dit voor mijzelf te ontdekken. En daarom kan ik dit iedereen aanbevelen die op zoek is naar wat hij/zij het liefste wil doen.

Doe er je voordeel mee. Profiteer via onderstaande kortingslink!

eCursus Vind Je Ideale Baan kopen met Korting

ecursus vind je ideal baan

Leave a Comment:

Leave a Comment: