eCursus Nooit meer Zorgen of Stress review

Ben jij regelmatig gespannen? En hoe zou het zijn om je echt goed te voelen? Deze praktische online cursus voor minder zorgen en stress kan je hierbij te helpen.

By Michael | Reviews

eCursus Nooit meer Zorgen of StressIn de moderne maatschappij kampen steeds meer mensen met stressverschijnselen. Dit is niet alleen vervelend, het is ook gewoon slecht voor je gezondheid. Daarom is het belangrijk dat je er iets aan doet…

Nooit meer zorgen of stress

… Nu kan je natuurlijk allerlei dure goeroes inhuren, maar je kan ook gewoon gebruikmaken van de e-cursus Nooit meer zorgen of stress. Dit klinkt wel als een hele sterke belofte, een einde aan alle zorgen en stress in je leven.

Het is daarom dan ook belangrijk om na te gaan in hoeverre de cursus je hier echt bij kan helpen. Ben je echt voorgoed van stress verlost als je hem volgt?

Wat is stress?

Om te begrijpen waar je nu eigenlijk mee geholpen wordt is het goed om eerst even duidelijk te hebben wat stress nu eigenlijk precies is. Uiteindelijk kan je stress vrij breed invullen. Dat is dan ook hoe dit in deze e-cursus wordt gedaan.

Wanneer je heel veel zorgen hebt en veel piekert, dan kan er sprake zijn van vormen van stress. Het is dan zo dat je niet gelukkig in het leven staat en daar de last van moet dragen. Dit is natuurlijk niet de juiste manier om door het leven te gaan.

Als je het zelf niet herkent, dan heb je vast wel mensen in je omgeving met deze klachten.

Stapsgewijs aanpakken

Het beste aan de e-cursus Nooit meer zorgen of stress is dat je werkt via een stapsgewijze aanpak om het hoofd te bieden aan de dagelijkse problemen die ervoor zorgen dat jij niet meer zo gelukkig in het leven staat.

De cursus bestaat dan ook uit drie delen. Het grote voordeel is dat je deze stappen op je eigen tempo kunt zetten. Je krijgt de cursus immers in de vorm van e-mails toegezonden.

Dit betekent dat je dus zelf enige vrijheid hebt in het moment waarop je ermee aan de slag gaat. Je hoeft niet op een bepaald tijdstip fysiek aanwezig te zijn voor klassikale of virtuele lesvormen.

De eerste stap

Het eerste deel van de cursus gaat dieper in op wat de waaromvraag wordt genoemd. Je gaat kritisch naar jezelf leren kijken in dit deel.

Niet op een manier waardoor je jezelf nog minder gaat voelen, maar juist op een wijze die ervoor zorgt dat je meer inzicht krijgt in de reden waarom je bent wie je bent. Je leert je gevoel kennen, je merkt later in de cursus hoe belangrijk dit is.

Dit betekent dus dat je naar je persoonlijke situatie moet gaan kijken en wordt geconfronteerd met een aantal zaken die je zelf doet waar je eigenlijk niet beter van wordt als mens.

De tweede stap

In het tweede deel van de e-cursus Nooit meer zorgen of stress leer je hoe je de gevoelens die je hebt ontdekt kunt aanpakken. Het gevoel dat je hierbij krijgt is dat je eindelijk naar oplossingen gaat zoeken.

Zo leer je het gevoel een positieve wending te geven. De auteur doet dit door een aantal adviezen over bepaalde gevoelens te geven. Daarnaast is het zo dat er meerdere mogelijkheden worden geboden om een bepaalde situatie aan te pakken.

Dit maakt het allemaal net iets gemakkelijker om met je gevoelens aan de slag te gaan.

De derde stap

Het tegenovergestelde van gestrest zijn, of gespannen zijn, is natuurlijk ontspannen zijn. Wanneer je hebt ontdekt waarom je stress hebt en hoe je hier iets aan kunt doen is het tijd om vooral de rust te leren nemen.

De belangrijkste les was dat je leert om altijd en in elke situatie te zorgen dat je niet te snel in paniek raakt of gaat piekeren. Je leert in dit deel daadwerkelijk datgene wat de titel van de cursus belooft, namelijk dat je nooit meer zorgen of stress hebt als je de cursus hebt afgerond. Je leert onder meer opkomende spanningen tegengaan.

De auteur

Wat niet geheel onbelangrijk is, is de persoon die je de tips geeft. Iedereen kan je immers van alles wijsmaken. Auteur Frank de Moei is echter iemand die al vele jaren in het vak van persoonlijke coaching zit.

Hij is iemand die zeer actief is in deze gemeenschap en veel aandacht besteedt aan het ontwikkelen van betere technieken om mensen te helpen uit hun stressvolle bestaan te komen.

Hij richt zich dan ook vooral op de psychologische kant van deze klachten. Zowel bij zware als bij minder zware gevallen. Dit maakt het wat makkelijker aan te nemen wanneer je de cursus gaat volgen.

Extra coaching

Een voordeel van het pakket is dat er een extra coachingssessie bij wordt aangeboden. Dit is één van de extra’s die je krijgt als je de cursus afneemt.

Daardoor kan je net iets dieper ingaan op een onderdeel van het stappenplan waar jij enige moeite mee hebt. Hier krijg je extra informatie, adviezen en tips per e-mail voor toegezonden die specifiek zijn toegespitst op de problemen die jij ondervindt.

Daardoor kan je de meer algemene cursus op persoonlijke wijze volbrengen met behulp van de auteur van het boek zelf. Dit was heel belangrijk omdat je hier voorbij het moeilijkste punt mee kunt komen.

De nadelen

Nu klinkt dit natuurlijk allemaal zeer aantrekkelijk. Je krijgt drie e-mailtjes en daarna is jouw leven een groot lang feest. Het is echter wel belangrijk dat je dit in perspectief zet.

Er is namelijk een flink verschil in de mate van stress die iemand kan ervaren. Een persoon die van nature veel piekert kan wel baat hebben bij dit boek.

Mensen die zwaar overspannen zijn of die zelfs aan depressies lijden door de grote mate van stress en zorgen in het leven dienen echter hele andere hulp te zoeken. Na het testen van de cursus lijkt deze niet geschikt voor mensen die al zo diep in de stress zitten.

Het eindoordeel

De e-cursus Nooit meer zorgen of stress kan zijn naam waarmaken. Dit geldt echter alleen als de zorgen en stress die je nu nog wel ondervindt te overzien zijn. Wanneer je al voorbij het stadium van piekeren bent en er zeer grote hinder van ondervindt, dan is deze cursus voor jou geen optie meer.

Wie echter gewoon wat positiever in het leven wil staan kan met de tips en adviezen van auteur Frank de Moei zonder moeite aan de slag. Zowel de psychologische als fysieke problemen van stress gaan dan aan jou voorbij.

eCursus Nooit meer Zorgen of Stress kopen met Korting!

eCursus Nooit meer Zorgen of Stress

Leave a Comment:

Leave a Comment: