eCursus Vind de ideale baan review

Werk is noodzakelijk om te overleven. Dat neemt echter niet weg dat je werk ook aan een aantal voorwaarden moet voldoen. Het moet bijvoorbeeld uitdagend en leuk voor je zijn. Alleen dan zal je met plezier naar je werk gaan.

By Michael | Reviews

ecursus vind je ideal baanVoor iedereen is er een ideale baan op de wereld. Het is alleen lastig om hem te vinden en te krijgen. Daar kan je als werkzoekende best wel wat hulp bij gebruiken. Dit is waar de e-cursus Vind de ideale baan uitermate geschikt voor is.

Tenminste, als de cursus zijn belofte kan waarmaken natuurlijk. Is de ideale baan voor iedereen weggelegd?

Waarom een baan zoeken?

Het is belangrijk om te weten dat deze cursus geschikt kan zijn voor een grotere groep dan je misschien denkt. Je kunt bijvoorbeeld ook als je op zoek gaat naar een andere baan omdat je je huidige werkt niet leuk meer vindt iets aan dit boek hebben.

Ook als jouw baan binnenkort op de tocht komt te staan kan je er alvast voordeel mee doen. Bovendien is er een hele grote groep mensen op de wereld die niet tevreden is met de functie die ze op dit moment bekleden.

Wil je niet vastroesten op een plek waar je eigenlijk niet wil zijn, dan is deze cursus volgen het juiste antwoord.

Hoe ziet de cursus eruit?

Zoals de naam al zegt betreft Vind de ideale baan een e-cursus. Dat betekent dat je het lesmateriaal per e-mail krijgt toegezonden. Het grote pluspunt hieraan is natuurlijk dat je je niet verplicht voelt om op een vast tijdstip op een vaste plek aan de cursus te werken.

Je kunt de stappen doorlopen wanneer dit jou het beste uitkomt. In het totaal bestaat de cursus uit twaalf delen. Elk deel bevat theorie en een aantal vragen met betrekking tot de praktijk. Zo kan je de cursus dus wat persoonlijker maken.

Uit ervaring gezegd helpt dit om betere oplossingen voor jouw specifieke situatie te vinden.

Het eerste deel

De twaalf weken zijn onder te verdelen in drie delen. Je begint met het ontdekken van wie je nu eigenlijk bent als persoon. Het is belangrijk om te leren hoe je naar jezelf moet kijken om te kunnen ontdekken wat je nu eigenlijk wilt in het leven.

De cursus laat je op deze manier kennis maken met je eigen persoonlijkheid. Je leert veel over wat je nu eigenlijk leuk en interessant vindt en wat je nu eigenlijk helemaal niet leuk vindt. Dit zal je nog verbazen.

Bovendien leer je de diepere reden hierachter kennen. Daardoor wordt het makkelijker om hiernaar te handelen op de arbeidsmarkt.

Het tweede deel

Nadat je hebt gekeken naar wie je nu eigenlijk bent wordt het tijd om kritisch te worden op jezelf. Je gaat in het tweede deel van de cursus namelijk kijken naar de negatieve kanten hieraan. Zo is twijfel een belangrijk begrip dat centraal staat.

Waarom twijfel je aan bepaalde zaken? Wat is de reden van je onzekerheid? Dit kan flink confronterend zijn. Toch is dit een belangrijke stap. Het zorgt er namelijk voor dat je iets kunt doen aan de drempel die je voor jezelf legt.

Je kunt op deze wijze je eigen onzekerheden aanpakken en in iets positiefs omzetten.

Het derde deel

Nu je je persoonlijkheid en je twijfels en onzekerheden kent ben je klaar om de definitieve stap richting het vinden van je ideale baan te zetten.

Je gaat namelijk aan de hand van deze punten uitzoeken welke baan hierbij het beste past. Waar kom jij het best in jouw kracht? Je maakt hierbij niet alleen een lijst met mogelijke banen, maar ook een plan hoe je deze banen gaat binnenhalen.

Je schrijft voor jezelf een lijst met stappen die je moet zetten om te worden aangenomen op de functie die het best bij jou past als persoon.

Beter inzicht door extra’s

De cursus wordt aangevuld met een aantal extra’s. Deze geven je nog meer inzicht in wie jij bent en wat je allemaal kunt. Zo leer je bijvoorbeeld welke eigenschappen jouw kracht zijn.

Ook leer je wat nu eigenlijk jouw passie in het leven is en waar je talent voor hebt. Daarnaast is er extra aandacht voor het begrip droombaan. Elke extra geeft dus meer inzicht met betrekking tot één van de delen van de cursus.

Dit zorgt voor een beetje extra verdieping die handig van pas kan komen. De cursus kan daardoor in drie maanden volledig doorlopen worden.

Het nadeel

Natuurlijk is het belangrijk dat je zelf in praktijk brengt wat je tijdens deze cursus in theorie krijgt aangereikt. Je bent dus nog altijd wel zelf verantwoordelijk voor het vinden van de baan en het zorgen dat je ook echt wordt aangenomen op de functie. Bovendien kan het best goed zijn dat je ontdekt wat jouw droombaan is en er volgens lange tijd geen vacature vrijkomt in die richting.

Als je dan ook nog eens geen succes hebt met open sollicitaties, dan zal de cursus net iets te weinig waarde voor jou hebben. Al is de cursus op zichzelf een goede stap.

De auteur

Ook de e-cursus Vind de ideale baan is van de hand van Frank de Moei. Deze auteur is inmiddels een bekend gezicht in de wereld van coaching. Hij is auteur van meerdere lesprogramma’s op het gebied van zelfvertrouwen, stressvermindering en coaching.

De cursussen die De Moei aanbiedt worden over het algemeen positief beoordeeld door hen die ze volgen. Dit komt onder andere doordat de cursussen altijd duidelijk zijn. Bovendien kan je ze onder eigen tempo volgen.

Dit is dan ook een belangrijk onderdeel van de methode die Frank de Moei in al zijn cursussen nastreeft.

Het eindoordeel

De e-cursus Vind de ideale baan kan van toegevoegde waarde zijn voor iedereen die werk of ander werk wil. Het maakt hierbij niet uit of je langdurig werkloos bent of dat je vanuit je huidige functie op zoek bent naar iets anders.

De cursus biedt handvatten waaraan je je in principe vast moet kunnen houden. De methode is dan ook zeker aan te raden aan iedereen die graag een andere weg zou willen inslaan in zijn maatschappelijke carrière.

Bovendien is de cursus niet duur en gaat alles in eigen tempo. Er is dus eigenlijk geen reden waarom je Vind de ideale baan geen kans zou moeten geven.

eCursus Vind Je Ideale Baan kopen met Korting

ecursus vind je ideal baan

Leave a Comment:

Leave a Comment: