Gezond afvallen – Waar en hoe moet je beginnen?

By Michael | Vitaliteit

Afvallen. Het is een veelgehoord woord en ook een woord met vaak een wat negatieve bijklank. Alleen al het feit dat je vindt dat je af moet vallen is vaak niet heel positief. Afvallen is, op basis van je BMI (Body Mass Index), misschien niet eens nodig, maar toch wil je er een paar kilo af.

Gezond afvallen, een mooie uitdaging

Afvallen kan een hele uitdaging vormen. Om je te helpen met gezond afvallen kun je gebruik maken van bijvoorbeeld de Afslank Receptenbijbel van Oscar Helm. Dat is een boek waarin je gezonde recepten vind, die ook nog eens lekker zijn en snel klaar te maken.

Gezond afvallen recepten

Lekker aan de jojo?

Misschien heb je al een paar keer geprobeerd om af te vallen. En is het je ook gelukt toen. Klasse! Maar voor even.

De kans is groot dat je inmiddels toch weer wat van die verloren kilo’s bent aangekomen. Herkenbaar? En dat is niet heel vreemd. Het zogenaamde ‘jojo’ effect komt bij heel veel mensen die proberen af te vallen voor.

Je gaat fanatiek lijnen, sporten en noem maar op. Je valt af. Kilo’s zelfs. Maar, je kunt je fanatieke manier van doen op de lange termijn niet volhouden en komt weer aan. Ook weer kilo’s.

Dat is niet alleen ontzettend demotiverend, het is ook niet heel erg goed voor je gezondheid.

Wat gaat er dan mis?

Juist wanneer je heel fanatiek aan de slag gaat met afvallen, dan verander je het normale ritme van bewegen en eten vaak nogal drastisch.

Je gaat sporten, neemt de fiets naar je werk en gaat leven van maaltijdvervangende shakes bijvoorbeeld. Dat werkt wel. Maar het werkt niet op de lange termijn. Dat sporten vind je misschien helemaalMaaltijdshakes en gezond afvalllen niet leuk.

De maaltijdshakes smaken prima, maar niet voor langer dan een paar weken. En daar gaat het mis.

Veel, te fanatieke, manieren van afvallen zijn niet vol te houden. Waarna je weer in je oude patroon vervalt en de nodige kilootjes zich weer aan je zullen nestelen…

Afvallen is best logisch

In de basis zit je met dat sporten en minder eten zeker wel goed.

Want heel simpel gezegd gaat inderdaad ‘elk pondje door het mondje’. En ook heel simpel is vast te stellen dat wanneer je meer energie eet dan je nodig hebt, je daar dikker van wordt.

En als je minder energie eet dan je nodig hebt, je daar dunner van wordt. Maar deze stellingen zijn wel heel erg simpel gesteld.

Gezond afvallen heeft alles te maken met een gezondere leefstijl!

Dat het gezonder kan blijkt uit het feit dat je overgewicht hebt. Je BMI is te hoog voor een goede gezondheid en je wilt weer naar aanvaardbare waarden. Heel begrijpelijk. Maar, als (te) fanatiek zijn niet helpt, hoe doe je dat dan wel?

It’s all about lifestyle en food

Een gezonde leefstijl begint in alle gevallen niet zozeer bij minder eten, maar vooral bij anders eten.

Je moet bewuster leren omgaan met wat je binnenkrijgt aan koolhydraten, eiwitten en vetten. Maar hoe? Daar kun je gelukkig genoeg hulp voor vinden.

Gezond afvallen is lange termijn denken

Binnen zo kort mogelijke tijd zoveel mogelijk gewicht verliezen is meestal geen oplossing voor de lange termijn. Je leefstijl aanpassen en gezonde recepten gebruiken wel.

Juist door gebruik te maken van dingen die je leuk en lekker vind zal het je veel makkelijker lukken om gewicht te verliezen en om dit verlies vast te houden.

Door op een gezonde en weldoordachte manier af te gaan vallen zul je er echt profijt van hebben. Ook over een periode van jaren, als het goed is je hele leven.

Maar om veranderingen in je voedingspatroon en leefstijl blijvend door te voeren moet je er wel de tijd voor nemen.

Gezonder eten en meer bewegen

Soms zijn al hele kleine wijzigingen in je huidige voedingspatroon voldoende om echt resultaat te kunnen boeken.

Je hoeft niet de rest van je leven op kale sla, worteltjes, komkommer en soepstengels te leven om toch een gezond gewicht te bereiken en te behouden.

Door receptensites en boeken te gebruiken waarin je makkelijke, snelle en vooral ook gezonde recepten kunt vinden, aangevuld met tips voor gezond afvallen zul je leren wat gezond is.

En zul je leren dat je met behulp van het juiste recept van grote schaal vol met sla, wortelrasp, komkommers en croutons juist heel erg gelukkig kan worden.

Al is het maar omdat je van groenten best veel kan eten voor relatief weinig calorieën.

Groente is het toverwoord

Veel groenten toevoegen aan je dagelijkse maaltijden en tussendoortjes. Groente is het toverwoord om gezond af te vallen.

In groenten zitten in verhouding weinig koolhydraten, veel vezels en ook heel veel gezonde stoffen die je lichaam nodig heeft.

gezond afvallen groente

Wanneer je nog wat noten en peulvruchten toe weet te voegen, dan ben je een heel eind op weg om op een gezonde manier en met lekker eten af te kunnen vallen.

Hoe meer groeten je eet, hoe beter het vaak is. Zaak dus om nu juist die gezonde recepten te vinden die van het eten van je groenten een feestje weten te maken.

Gezond afvallen is dus ook gezond bewegen

Beweging is goed voor je gezondheid, mits je het wel binnen je eigen mogelijkheden houdt.

Wanneer je steeds te ver over je grenzen gaat bij het sporten, dan zal het net als eten van kale soepstengels met blaadjes sla, moeilijk zijn om dit op lange termijn vol te houden 😉

Gezond afvallen betekent juist niet dat je jezelf verplicht een uur lang moet gaan afpeigeren in de sportschool. EEn dagelijkse wandeling van een half uur doet wonderen. Zeker voor de lange termijn. Je hoeft dus niet altijd tot het uiterste!

Juist niet als je het leuk, gezond en uitvoerbaar wil houden.

Gezond afvallen dankzij Simpel Slank

Ok, in dit artikel heb je gelezen over wat belangrijk is om af te vallen.

Een boek dat ik wil aanbevelen is Simpel Slank van Bernard Favier.

Je vindt er heel veel tips, adviezen en raad op het gebied van een gezondere leefstijl. Maar bovenal ook veel adviezen over je voeding.

Lekkere recepten die je prima, makkelijk en snel kunt maken en die jou zullen helpen om goede en gezonde voeding ook op lange termijn te blijven gebruiken.

Simpel en praktisch. Een echte aanrader!

Wil jij ontdekken hoe jij gezond, snel en gemakkelijk kunt afvallen? Ontdek het met Simpel Slank! Inmiddels zijn ruim 2.000 anderen je voorgegaan.

gezond afvallen met simpel slank

Leave a Comment:

Leave a Comment: