Het Mentale Dieetplan – Review

By Michael | Gezondheid

Het mentale dieetplanMentale dieet plan

… Daarna is het de bedoeling dat je het behaalde resultaat vasthoudt doordat je je levensstijl blijvend hebt veranderd. Dat klinkt natuurlijk als een goed plan. Iedereen zou dan ook baat bij deze methode kunnen hebben.

Het was dan ook de vraag of het echt werkt en het uittesten waard. En wat moet je er dan precies allemaal voor doen? Wat zijn de voordelen en de nadelen van deze methode?

[inhoudsopgave]

Het begin

Het mentale dieetplan bestaat eigenlijk uit een aantal fases. De beginfase staat in het teken van veel kilo’s verliezen. Dit is op zich niet vreemd. Wanneer je een verandering van voedingspatroon ondergaat zal je in het begin de meest sterke effecten ondervinden.

Dit geldt niet alleen voor dit plan, maar ook voor andere dieetvormen. Het verschil is echter wel dat bij Het mentale dieetplan juist van deze fase optimaal gebruikgemaakt wordt. Je begint vrijwel gelijk te merken dat de kilo’s eraf vliegen als je begonnen bent.

Turbo Actie - Mentale Dieet PlanDit schema heet het Turbo Actie Plan en geldt voor de eerste elf dagen van het afvallen.

Eiwitten

Niet iedereen hoeft het Turbo Actie Plan te volgen, maar laten we er voor het gemak even vanuit gaan dat je dit wel doet. Wat je dan gaat doen is je voeding opbouwen rondom eiwitten. Dit is een beproefd recept in veel dieetvormen.

Eiwitten zijn niet alleen minder energierijk dan koolhydraten, ze eisen ook meer verbranding van je lichaam. Dit is dan ook de reden waarom het Turbo Actie Plan na elf dagen vol eiwitten stopt. Je moet dan wel zeer streng diëten.

Het is wel zo dat je zomaar vijf tot vijftien kilo kwijtraakt in deze periode. Dit is de vliegende start die bij het mentale plan hoort.

Ruim genomen

In deze belofte schuilt wel een klein gevaar. Het is namelijk ten eerste wel een erg ruime schatting, ergens tussen de vijf en zeventien kilo. Daarnaast is de bovenrand, alles boven de tien kilo, wel heel erg veel in twee weken tijd.

Het is niet gezegd dat het Turbo Actie Plan in zijn geheel niet werkt, maar pas op met de verwachtingen die je hiervan hebt. Gezien de bekende resultaten zal dubbele cijfers halen een klus zijn.

Dat neemt echter niet weg dat snel een aantal kilo’s kwijtraken in de beginfase natuurlijk altijd een positieve ontwikkeling is. Ook als het er vijf of zes zijn. Daarom is het begin met het Turbo Actie Plan wel degelijk aan te raden.

Geen vet of koolhydraten

Als je een beetje thuis bent in de wereld van het afvallen, dan zal het je niet verbazen dat Het mentale dieetplan zich richt op meer eiwit en minder vet en koolhydraten.

In de eerste fase is het zelfs de bedoeling om helemaal geen vet en koolhydraten te eten. Je mag bijvoorbeeld alleen nog maar water en koffie drinken. Je eet bovendien een stuk minder in de eerste elf tot veertien dagen.

Dit betekent dus wel dat er enig doorzettingsvermogen voor nodig is. Deze fase is namelijk best zwaar en je mentale gesteldheid moet wel in orde zijn om dit vol te kunnen houden is gebleken.

Het daadwerkelijke plan

Mocht je beginnen met het Turbo Actie Plan, en dit volhouden, dan komt daarna dan eindelijk Het mentale dieetplan aan bod. Het schema dat je nu gaat volgen kan enigszins ingewikkeld overkomen.

Je moet namelijk heel minutieus te werk gaan. Je gaat precies datgene eten op het moment dat het gevraagd wordt. Het is namelijk de bedoeling dat je lichaam uit zijn comfortzone wordt gehaald. Je hormonen moeten van slag gebracht worden zodat je in een nieuwe staat terechtkomt.

Dit is volgens de auteur namelijk de manier waarop je vet beter zal verbranden. Bijvoorbeeld door calorie-inname te variëren.

Anders naar kijken

Wat de auteur vooral wil bereiken is dat je anders naar eten gaat kijken. Wie al lange tijd moeite met zijn gewicht heeft kan namelijk weleens heel negatief tegenover voeding staan.

Dit gebeurt vaak wanneer je een aantal dieetvormen hebt geprobeerd en niets succes heeft gehad. Dit werkt uiteraard averechts. De auteur wil deze denkwijze doorbreken. Door je metabolisme op gang te brengen kan hier verandering in worden gebracht.

Het is namelijk de bedoeling dat je op het juiste moment gaat eten waardoor je lichaam ook voldoende verbrandt. Het voordeel hiervan is dat er minder verboden voedingsproducten zijn dan bij veel andere vormen.

Het gevoel

Het plan heet niet voor niets het mentale dieetplan. Het is de bedoeling dat je je sneller verzadigd zal voelen. Hier zijn een aantal trucs voor. Denk bijvoorbeeld aan voeding die iets meer eiwitten bevat.

Eiwitten vallen van nature iets zwaarder op de maag waardoor je sneller vol zult zitten. In het boek kan je rondom de recepten nog meer van deze trucs vinden. Het gaat vooral om het gevoel dat je moet hebben naast de voeding die je moet eten.

Door het op de juiste manier zowel mentaal als fysiek aan te pakken heb je meer kans van slagen. Daardoor moet bijvoorbeeld het beroemde jojo-effect worden voorkomen.

Wat zeggen anderen?

Maartje van Gurp uit Breda:

Dankzij het Mentale dieet Plan heb ik eindelijk bereikt wat mij nooit eerder gelukt was. Ik ben mijn vetrolletjes kwijt en mijn gewicht is al meer dan 3,5 maanden in evenwicht. Je mentale oefeningen en persoonlijke coaching waren een super motivatie voor me. Bedankt Katja

Hans Jimminck uit Alkmaar:

Het Mentale Dieet Plan heeft me verlost van mijn bierbuikje en mijn vriendin is hiermee zeer blij. De 7 stappen zijn eenvoudig te volgen, ook als je veel onderweg bent voor je job. Top programma Katja. Bedankt voor al je hulp en advies.

Meer dan tweehonderd variaties

Wat positief is aan het mentale dieetplan is dat de kans dat je in een sleur raakt niet zo heel groot is. Dat komt omdat er meer dan tweehonderd recepten te maken zijn. Als je eenmaal begint merk je dat je niet zo vaak hetzelfde hoeft te eten.

Variatie is een belangrijke factor waar het gaat om afvallen. Veel mensen komen in het jojo-effect terecht juist omdat ze niet goed tegen de sleur kunnen en daardoor hun dieet niet kunnen volhouden. Met dit dieet moet dat probleem te voorkomen zijn door het grote aanbod.

Het Mentale Dieet Plan kopen met korting

Al met al ben ik zelf positief over het Mentale Dieet Plan. En gezien de vele positieve reacties die ik zelf heb gelezen denken vele anderen er ook zo over.

Als je wilt afvallen, gezonder wilt leven en jezelf fitter wilt voelen dan kan Het Mentale Dieet Plan een goede keuze zijn. Het zal je zeker helpen je doelen te bereiken. En ik raad het dan ook zeker aan.

Het fijne is dat je geen enkel risico loopt als je Het Mentale Dieet Plan aanschaft. Je hebt namelijk een 30-dagen-niet-goed-geld-terug garantie. Indien je voor wat voor reden dan ook niet tevreden bent, dan kun je binnen 30 dagen je geld terug vragen.

Persoonlijk vind ik dat altijd erg prettig als ik een nieuw product wil proberen.

Het Mentale Dieetplan kopen met korting doe je via onderstaande link.

[ctabox id=”356″ title=”CTA box – Mentale Dieet Plan review – onderin” class=”boxed”]

Leave a Comment:

Leave a Comment: