Mindfulness voor het dagelijkse leven – Review

By Michael | MIndfulness

MIndfuless voor het dagelijkse levenStress is een belangrijke factor geworden in het moderne leven. Bijna iedereen op de wereld wordt er op enig moment in zijn leven wel mee geconfronteerd. De ene flink wat harder dan de ander, maar dat onderscheid is minder belangrijk dan je denkt.

Stress werkt immers altijd nadelig op zowel je mentale als je fysieke gezondheid. Om die reden is het belangrijk om te weten hoe je goed met stress om kunt gaan en hoe je meer ontspannen in het leven kunt staan.

De methode Mindfulness voor het dagelijkse leven kan je hierbij helpen. Tenminste, dat is de belofte.

Wat is stress?

Het is goed om enigszins een definitie van stress te geven zodat je beter begrijpt wat er bedoeld wordt als deze methode wordt besproken. Als je het heel simpel wil stellen dan zeg je dat stress een synoniem is voor spanning of voor druk.

We hebben in het leven altijd een beetje spanning nodig om te kunnen functioneren. Echter wanneer er te veel spanning aanwezig is, dan kan dit zorgen voor klachten. Dat noemen we vaak stress.

Stress komt voor in vele vormen:

  • Spannende stress
  • Frustrerende stress
  • Schadelijke stress

Stress wordt veroorzaakt door verschillende redenen. Werkdruk is een bekend voorbeeld. Maar ook een trauma wegens het overlijden van een vriend(in) of familielid kan leiden tot stress. Of minder bekend als oorzaak van stress is je eigen mindset. Bijvoorbeeld beperkende overtuigingen die je hebt of minder gezonde gewoontes die zo in je dna zitten, dat je niet eens bewust bent van je eigen gedrag.

Om de symptomen van stress te verminderen en zo beter in balans te komen in mindfulness een ware uitkomst.

Wat is mindfulness?

De laatste jaren is mindfulness sterk in opkomst als middel tegen stress. Je ziet dit dan ook in steeds meer terugkomen in onze maatschappij. Mindfulness betekent letterlijk dat je volledig bewust bent van de huidige ervaring. Het heeft alles te maken met aandacht.

Waar het wel in alle gevallen om gaat is dat je bewuster wordt. Vooral bewuster van het exacte moment waarop je leeft en de omgeving die je op dat moment om je heen hebt. Je moet dus meer in het moment gaan leven, zoals dat heet. Deze methode leert je dat. Het leert je te ‘zijn’.

Mindfullnes is een methode die je leert om dingen te zien zoals ze zijn en helpt je te accepteren en om te gaan met alle zaken die het dagelijkse leven je aanbiedt.

mindfulness in het dagelijkse leven

De methode

Nu je weet wat mindfulness dus is, is het ook belangrijk om te weten hoe je het toe moet passen. Daar is dus de methode Mindfulness voor het dagelijkse leven voor ontwikkeld.

Het is een cursus die je online kunt volgen en waarin je een aantal technieken leert om mindfulness toe te kunnen passen. Je kunt dit het best omschrijven als een methode tegen stress, zonder gebruik van medicijnen.

Het is een natuurlijke manier om van de overmatige spanning en druk die je ervaart af te komen. De mensen die dit ervaren zijn dan ook de doelgroep waarop de methode zich richt.

Hoe kan je de cursus volgen?

Het lesmateriaal bestaat uit e-mails van de auteur, Rolf van Baalen en zijn compagnon. Wanneer je besluit de cursus af te nemen dan zal je gedurende ongeveer acht weken, zo rond de zestig dagen, iedere dag een nieuwe e-mail ontvangen.

Hierin staan allerlei tips, adviezen, en uitleg over de oefeningen die je kunt doen om mindfulness in het dagelijkse leven te kunnen toepassen. Met het lezen van de mail en het uitvoeren van de tips en oefeningen ben je gemiddeld per dag ongeveer een halfuur bezig.

Een zinvolle investering waar je je leven lang profijt van hebt.

Heldere uitleg

Het grote voordeel van het vrij uitgebreide pakket aan e-mails is dat de uitleg die je krijgt behoorlijk uitgebreid en gedetailleerd is.

Zo krijg je onder andere audio- en videobestanden bijgeleverd zodat je ook kunt horen en zien wat er bedoeld wordt. Je krijgt daardoor een goed beeld van de methode en de kans dat je hem op de juiste manier toepast wordt er flink mee vergroot.

Bovendien is voor de ruime spreiding gekozen om niet iedere dag te veel informatie in één mail te stoppen. Door de spreiding van de informatie is het daardoor beter te volgen.

Wie is Rolf van Baalen?

Rolf van Baalen is Yoga- en Mindfulnessdocent bij Happy With Yoga. Zelf dacht hij, als vele anderen, ook dat mindfulness zweverig was. Dat het iets is voor hippies en yogi’s uit India. Nu blijkt dat vele voordelen van mindfulness wetenschappelijk bewezen zijn.

Hij had last van niet lekker in zijn vel zitten en wellicht zelfs een despressie of burn-out. In zijn zoektocht naar hulp, stuitte hij op mindfulness. Dat heeft hem enorm geholpen en hij heeft het sindsdien niet meer losgelaten.

De extra’s

Naast de vele e-mails is er ook nog een extraatje voor de volgers van de methode. Rolf van Baalen is namelijk ook auteur van een boek dat in het verlengde hiervan ligt.

Dit boek wordt gratis bijgeleverd wanneer je de cursus besluit te volgen. Het heeft als titel Mindfulness op het werk, van stress en chaos naar plezier en passie. Zo leer je dus niet alleen in het dagelijks leven mindfulness toe te passen, maar leer je het ook toe te passen in je maatschappelijke carrière op de werkvloer.

Ook dit boek krijg je digitaal aangeleverd in de vorm van een e-book!

Voor wie is het?

Hoewel mindfulness voor iedereen voordelen kan bieden is dit toch vooral bedoeld voor mensen die graag minder stress willen ervaren en meer balans in het leven willen.

Wanneer je merkt dat je je minder goed in je vel voelt zitten, dan kan deze methode uitkomst bieden. Wel is het belangrijk om te weten dat mensen die serieuze problemen hebben door stress, denk bijvoorbeeld aan depressies, beter af zijn met een arts of een gediplomeerde psycholoog.

Mindfullness - food for the mind

Het oordeel

Wanneer je vooral stress ervaart omdat je opgesloten zit in een bepaalde situatie kan je veel aan de methode van Rolf van Baalen hebben. Het leert je namelijk om veel meer naar buiten toe te treden dan in jezelf te keren.

Je leert goed het abstracte loslaten waar je vaak over hoort zelf in de praktijk te brengen. Je leert te accepteren wie je bent en waar je bent en kan op die manier werken aan een verbetering van je situatie.

Er is bovendien voldoende bewijs op medisch gebied dat zorgen voor een vermindering van stress de gezondheid ten goede komt.

Mindfulness voor het dagelijkse leven kopen (+ geheime kortingslink)

Mindfullnes voor het dagelijkse leven raad ik zeker aan. Het is een laagdrempelig product dat direct waarde biedt zodra je het hebt aangeschaft.

De informatie, oefeningen en tips die je dagelijks ontvangt zorgen ervoor dat je leert, groeit als mens en daardoor ook gelukkiger wordt.

Daardoor is Mindfulness voor het dagelijkse leven zeker het geld waard. En mocht je, voor wat voor reden niet tevreden zijn, dan krijg je je geld terug. Daardoor loop je geen enkel risico.

MIndfulness voor het dagelijkse leven kopen? Dat doe je het beste met deze geheime kortingslink.

MIndfuless voor het dagelijkse leven

Leave a Comment:

Leave a Comment: