Welke baan past bij mij? Ontdek het hier!

Tegenwoordig is het niet ongewoon als een werkzoekende zes maanden of langer zoekt naar een baan. Het vinden van een baan kost dus al veel tijd moeite, het vinden van de baan die het best bij jou past nog meer.

By Michael | Vitaliteit

welke werk vind ik leukDat jij je afvraagt ‘welke baan past bij mij?’, is precies wat in deze fase perfect. Als jij de perfecte baan wilt vinden, is dit namelijk de eerste vraag die jij aan jezelf moet vragen. Welke baan past er eigenlijk bij jou?

In dit artikel leg ik je eigenhandig uit hoe jij kunt uitvinden welke baan bij jou past. Heb je weinig tijd? Dan hoef je alleen maar de titels van de koppen te lezen om de kern van het verhaal te begrijpen.

Als je een gedetailleerde uitleg zoekt voor het vinden van de perfecte baan, raad ik je aan het artikel zo goed mogelijk te lezen. Een baan vinden is een serieuze taak, een taak die je weloverwogen moet aanpakken.

Zet op papier wat jouw sterke punten zijn

Je hoort het mensen soms zeggen: “je moet werk vinden dat bij jouw talent past”. Makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk, want ‘echt’ talent hebben maar weinig mensen voor een bepaalde functie. Misschien ben je wel een hele goede schaker of kan je prachtig schilderen, alleen om daar geld mee te verdienen is vaak een stap te ver. Toen ik mij ooit afvroeg welke baan bij mij past, ging ik eerst na wat mijn sterke punten zijn.

Want jouw sterke punten, wat ook eigenschappen zoals creativiteit en doorzettingsvermogen kunnen zijn, dienen van grote invloed te zijn bij het kiezen van jouw volgende baan. Sterke punten zijn namelijk precies waar een werkgever naar op zoek is. Als jij weet wat jouw sterke punten zijn, kan jij deze tijdens een gesprek apart aandacht geven waardoor een potentiële werkgever tot in de details weet waar jij goed in bent.

Ontdek het praktisch nut van deze sterke punten

Wat jouw sterke punten ook kunnen zijn, er is altijd wel een baan die bij jou past waar deze punten van pas kunnen komen. Mogelijk geven deze sterke punten, die je hopelijk ondertussen hebt opgeschreven, jou het idee dat ze in de praktijk geen nut hebben. Vergeet echter niet dat er in Nederland volgens recente onderzoeken maar liefst 1 miljoen bedrijven zijn.

In de meest opmerkelijke sectoren zijn bedrijven te vinden die zich richten op nieuwe of juist ouderwetse diensten en producten. Daardoor is er voor iedere werkzoekende wel een functie weggelegd, het is alleen een kwestie van goed zoeken en de volgende stap durven te zetten. Dan wordt het geen kwestie meer waar jij tobt welke baan bij mij past; dan weet je welke baan bij jou past.

Ga het huis uit, adverteer jezelf

Je hebt misschien al door dat de aanpak waar ik ervaring mee heb om een baan te vinden die bij mij past sterk verschilt van wat je gewend bent. Dat is dan ook het volgende punt waar je aandacht aan moet besteden: jezelf.

Er zijn ontelbaar veel manieren om een baan te vinden die bij jou past, en een van die manieren is geluk. Dat pure geluk ontstaat vaak wanneer veel mensen weten dat jij een baan zoekt, bekend zijn met jouw sterke punten en mogelijk iemand kennen die naar een nieuwe werknemer op zoek is.

Door jouw verhaal van de daken te schreeuwen, door bijvoorbeeld een video met jouw goede eigenschappen of sterke punten op te nemen, bereik jij in een klap duizenden mensen. Op deze manier, komt de perfecte baan vanzelf jouw kant op.

Talent maar diploma nodig? School jezelf om!

Het kan best zo zijn dat je de baan hebt gevonden waarvan jij vindt dat het bij je past. Alleen er is een probleem, om deze baan te kunnen krijgen moet je nog wel aan een wagonlading eisen voldoen.

Voor veel werkzoekenden zijn de hoge eisen een struikelblok. Werkzoekenden op zoek naar een baan buiten hun oorspronkelijke studiegebied hebben het hal helemaal lastig. Je kan dan soms wel een baan vinden die bij jou past, de eisen moeten ook voldaan kunnen worden.

In dit geval heb je twee verschillende opties;

  1. Je laat je omscholen en je zorgt er dus voor dat je de komende tijd een studie gaat volgen waarmee jij wel in aanmerking komt voor dergelijke vacatures. Als je echt meteen al zou willen werken in deze branche, kan je altijd proberen om met je potentiële werkgever in gesprek te gaan. Geef aan dat je vindt dat de baan bij jou past en jij je graag zou willen omscholen. Sommige werkgevers zien dit als zeer positief en zouden de baan direct kunnen aanbieden. In dat geval ben je al aan het werk terwijl je ondertussen leert om jouw droomfunctie te behouden!
  2. Het vinden van een baan die bij mij past is ingewikkeld. Dat begrijpen potentiële werkgevers ook, waardoor je ook met ze in gesprek kan gaan. Geef aan dat je niet voorzien bent van de juiste papieren, maar je graag wilt leren en je openstaat voor soortgelijke functies.

Leer van succesverhalen

Dit artikel bevat niet alle tips die jij kunt gebruiken voor dit avontuur. Het internet staat vol met adviezen voor het vinden van een baan die echt bij jou past. Ook leer je meer over wat er nu precies nodig is om te bepalen wat voor soort functie bij jou hoort.

Want voor iedereen is er wel een functie weggelegd waarbij de talenten optimaal worden ingezet. Hoe onwaarschijnlijk het soms ook lijkt, er komen iedere dag duizenden vacatures op het internet waarvan jij op dit moment nog gegarandeerd 99 procent mist.

Lees de verhalen van eerdere werkzoekenden over hoe zij de baan vonden die bij hun past. Deze informatie kan jij gebruiken om jouw eigen zoektocht nog scherper af te bakenen en extra zo snel een goede baan te vinden.

eCursus Vind Je Ideale Baan helpt je op weg

Ok, je hebt kunnen lezen over het vinden van een baan die bij je past. Ga er mee aan de slag!

Een andere methode die ik je wil aanbevelen is de eCursus vind je ideale baan. Dit is een laagdrempelige en voordelige methode die slechts één doel heeft: jou helpen inzichten te krijgen. Inzichten die jou helpen jouw droombaan te vinden.

Wat is jouw talent? Wat is jouw passie?

Deze eCursus heeft mij geholpen dit voor mijzelf te ontdekken. En daarom kan ik dit iedereen aanbevelen die op zoek is naar wat hij/zij het liefste wil doen.

Doe er je voordeel mee. Profiteer via onderstaande kortingslink!

eCursus Vind Je Ideale Baan kopen met Korting

ecursus vind je ideal baan

Leave a Comment:

Leave a Comment: